BNDeStem

Artikelen

 • Klagen, maar toch een zesje

  Zaterdag 17 december 2011

  De experts in onze barometer sluiten het jaar toch nog redelijk positief af, een 6,2. Hoewel ze klagen over gebrek aan daadkracht en vertrouwen, blijven hun cijfers toch redelijk.

  0 reacties
 • PSV, Google en Efteling op BMB

  Zaterdag 17 december 2011

  Voor de volgende Business Meeting Brabant hebben de organiserende Brabantse dagbladen veel topsprekers weten te strikken, van musicalproducent Albert Verlinde tot ex-schaatser Erben Wennemars.

  0 reacties
 • Netwerken midden in het wildseizoen

  Zaterdag 17 december 2011

  Met een serenade van het Eerste Zeeuwse Jachthoornkorps uit Stavenisse is de nieuwe ondernemersclub Zeebra Business Partners officieel gelanceerd. De zakenclub voor Zeeland en Brabant werd op een ‘Wild- en wijnavond’ in restaurant ‘t Raedthuys gepresenteerd.

  0 reacties
 • Revolutie! Eindelijk...

  Zaterdag 17 december 2011

  De economische crisis dwingt de bouwbranche om met minder geld dezelfde kwaliteit te realiseren. De behoudende bouwwereld blijkt, in de zoektocht naar slimme oplossingen, opeens te barsten van de inventiviteit en creativiteit, . Veranderingen die al sinds lange tijd noodzakelijk waren, worden nu door economische omstandigheden afgedwongen. Eigenlijk is die crisis dus een zegen...

  0 reacties
 • AVhuis Breda in trek

  Zaterdag 17 december 2011

  Met achttien huurders is het AVhuis op de Triple O Campus in Breda al voor meer dan zestig procent gevuld. De bouw van het duurzame pand voor professionals in de audiovisuele sector aan de Reduitlaan vordert goed. In mei krijgen de huurders de sleutels. Dan telt de Triple O Campus ruim 500 professionals van wie een groot aantal actief is in de creatieve sector.

  door Peter de Jong

  0 reacties
 • BMW 530 d: Een winnaar in de dop

  Zaterdag 17 december 2011

  De geboorte van een nieuwe BMW uit het zakelijke segment is eigenlijk altijd wel iets bijzonders. De 5-serie is op dat vlak een van BMW’s belangrijkste auto’s. Hij beweegt zich in het hoge zakelijke segment en ontmoet daar erkende kanjers als de Mercedes- Benz E-klasse, Audi A6 en Lexus GS-serie.

  0 reacties
 • Audi A5 SportbackTDI : sportief hoogstandje

  Zaterdag 17 december 2011

  Audi heeft de laatste jaren een enorm aantal typen op de markt gebracht. Waar er maar een gaatje was, werd een nieuw type geïntroduceerd. Soms in navolging van een ander merk.

  door Ad van Bladel

  0 reacties
 • Mini Coupé Cooper S: Kokette kruimeldief

  Zaterdag 17 december 2011

  Mini herrees zo’n tien jaar geleden als een feniks uit haar as en gedurende die tijd zette moederbedrijf BMW een hele reeks modellen op de weg.

  door Ad van Bladel

  0 reacties
 • Ook Zeeland kiest ‘De Creatiefste’

  Zaterdag 17 december 2011

  Nieuw Contact is het thema van de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Zuidwest- Nederland. Klap op de vuurpijl is de uitreiking van de Prijs Creatief Ondernemerschap. Plaats van handeling: Theater De Mythe en de Grote Kerk in Goes. Op maandag 9 januari van 16.00 tot 20.00 uur.

  door Ron Gregoor

  0 reacties
 • Beursvloer Oosterhout levert 173 matches op

  Zaterdag 17 december 2011

  Tevredenheid alom op donderdag 8 december in de Mariakerk in Oosterhout. De Beursvloer Oosterhout is met meer dan tweehonderd bezoekers, 173 matches ter waarde van ongeveer 173.000 euro een groot succes.

  0 reacties
 • Bedrijventerrein Nieuw Prinsenland klaar voor groene ondernemers

  Zaterdag 17 december 2011

  Bedrijventerrein Nieuw Prinsenland is niet zomaar een bedrijventerrein. Tenminste, dat vindt de manager van het terrein Paul Hagens. “Door samenwerken meer winst staat hier centraal. Maar pas op hè, samenwerken is niet verplicht. De bedrijven moeten zelf de meerwaarde ervan zien.”

  0 reacties
 • Paradepaardje van Aerospace

  Zaterdag 17 december 2011

  Logistiek en Aerospace-Maintenance is naast logistiek, leisure en care avenue één van de vier speerpunten van Midpoint Brabant. Het nieuwe luchtvaart- onderhoud cluster begint met de komst van de joint venture Gate-2 nu echt vorm te krijgen. De verbouwing van het reusachtige pand op het Ericsson-terrein is in volle gang. Dat moet ook wel, want over een paar weken arriveert de Chinook trainingshelikopter van Boeing, die een plaatsje middenin het gebouw krijgt.

  door Dorien van Dijk

  0 reacties
 • Foodcluster bestrijkt hele wereld

  Zaterdag 17 december 2011

  Eerst eten, is een bekende uitspraak in Oosterhout. Daar hoort ook drinken bij, weten ze in de tweede Baroniestad. Vijf ondernemers in de foodsector hebben daarom de handen ineen geslagen. Op initiatief van Paul van den Berg is op industrieterrein Weststad een uniek foodcluster ontstaan dat wereldwijd actief is. De deelnemers: Van den Berg Good in Food, Oil & Vinegar, Steak-Line, All About Wine en Eastwood Forwarding & Consultancy.

  door Peter de Jong

  0 reacties
 • Investeren tegen de stroom in

  Zaterdag 17 december 2011

  ‘Het is allemaal niets en het zal ook nooit meer wat worden!’ Ik hoor het de laatste tijd net iets te vaak als ik de tv aanzet of een krant opensla. Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat de wereldwijde economie in zwaar weer verkeert. Maar om elkaar nu die crisis nog verder in te praten, is niemand bij gebaat.

  0 reacties
 • Geen berg te hoog voor Thijs Zonneveld

  Zaterdag 17 december 2011

  Een opvallende naam op de sprekerslijst van Business Meeting Brabant is oud-wielrenner en journalist Thijs Zonneveld. Hij baarde deze zomer opzien met het wilde plan in Nederland een berg van twee kilometer hoog te bouwen. Daartoe richtte hij de Stichting Haalbaarheidsonderzoek ‘Die berg komt er’ op.

  0 reacties
 • Slim ondernemen

  Zaterdag 17 december 2011

  Voor de volgende Business Meeting Brabant hebben de organiserende Brabantse dagbladen veel topsprekers weten te strikken, van musicalproducent Albert Verlinde tot ex-schaatser Erben Wennemars. Slimmer ondernemen is de as, waar BMB om draait. De drie organiserende Brabantse kranten (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem) bieden een mix van congres en beurs waar bezoekers zich kunnen laten informeren, inspireren en motiveren.

  door Maarten van de Rakt

  0 reacties
 • Eco- Point is de creatiefste

  Zaterdag 17 december 2011

  De netwerkers uit de regio West- Brabant hadden afgelopen maandag een laatste kans om met elkaar een ‘borrel en een hapje te doen’. De traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Zuidwest- Nederland in het Bredase Chassé Theater was, mede dankzij de grote opkomst van ondernemend West-Brabant, weer een groot succes. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de Creatiefste ondernemer van West- Brabant. De winnaar: Ferry Samuels van Eco-Point.

  door Ron Gregoor

  0 reacties
 • Doelgericht naar een droomomzet

  Zaterdag 17 december 2011

  Veel ondernemers hebben groeiplannen. Maar de praktijk blijkt vaak lastig. Om die ondernemers te helpen, heeft het ministerie van Economische Zaken enkele jaren geleden het programma Groeiversneller opgezet. Doel is om ondernemingen met een omzet van enkele miljoenen te laten groeien naar een omzet van twintig miljoen euro. Makelaar Marco Verbrugge uit Raamsdonksveer doet mee. “Van nature ben ik positief. Ik wil positieve dingen doen.”

  door Peter de Jong

  0 reacties
 • Student kruipt in huid ondernemer

  Zaterdag 17 december 2011

  Peter ter Horst is lector innovatief ondernemen op Avans hogeschool. Onder andere, want eigenlijk is Ter Horst zelf ook ondernemer. Hij is zelfstandig adviseur en trainer in ondernemerschap. Bijvoorbeeld voor grote organisaties die een ondernemende houding van medewerkers willen stimuleren. Bij Avans koppelt hij ondernemers aan studenten en andersom. Tegen de student zegt hij: ‘ga eens in de schoenen staan van de ondernemer’. En tegen de ondernemer: ‘Moet je iets onderzocht hebben? Schakel eens een student in’. Een interview.

  0 reacties
 • Koch & Van den Heuvel: hoog niveau en lage drempel

  Zaterdag 17 december 2011

  Voor Koch & Van den Heuvel advocaten staat de ondernemer centraal. Het Bredase kantoor telt vijftien advocaten, waarvan een groot deel gespecialiseerd is in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Allemaal betrokken advocaten die adviseren en ondersteunen op hoog niveau, maar toch laagdrempelig werken. Bel hen gerust voor advies of loop binnen bij het gratis spreekuur voor ondernemers.

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn advocaat

  Zaterdag 17 december 2011

  Ondernemer, zorg in ieder geval dat je een goede advocaat hebt. Iemand die je uit de problemen helpt, iemand die de kleine lettertjes kan lezen en uitleggen, kortom iemand die als adviseur je bedrijf op een hoger plan kan tillen.

  0 reacties
 • Breda rolt de loper uit voor ondernemers

  Zaterdag 17 december 2011

  In Breda noemen we het de ‘red carpet’ benadering en daarmee bedoelen we ons voortdurende streven om dienstverlening aan ondernemers te optimaliseren. Juist in deze tijd waarin de economie verder onder druk komt te staan is een goed vestigingsklimaat van vitaal belang om in je stad welvaart en welzijn op peil te houden.

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn gemeente

  Zaterdag 17 december 2011

  De eerste vraag die een ondernemer zich stelt als hij een bedrijf begint is: wat ga ik doen. De tweede: waar. In welke gemeente vestig ik me. Waar zit ik gunstig voor mijn klanten en, niet onbelangrijk, welke gemeente wil mij helpen met van alles en nog wat. De ondernemer en zijn gemeente, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

  0 reacties
 • BnP: Betrokken Partner voor de ondernemer

  Zaterdag 17 december 2011

  Van zzp’er tot ondernemer met veertig personeelsleden. BnP Accountancy & Advies heeft klanten in allerlei sectoren en van diverse omvang. Iedereen krijgt dezelfde persoonlijke aandacht. Het kantoor in Bavel voldoet dan ook in niets aan het stereotiepe beeld van de accountant. Integendeel. Natuurlijk staan deskundigheid en kwaliteit voorop. Maar voor Corine Verbeek en de medewerkers zijn korte lijnen en betrokkenheid zeker zo belangrijk. Met een proactieve werkwijze neemt BnP Accountancy & Advies de ondernemer veel werk en zorgen uit handen.

  0 reacties
 • Spaarrentes omhoog

  Zaterdag 17 december 2011

  Dimitri Duine, Duine Adviesburo BV Register Master in Financial Planning, CFP® Certified Financial Planner FFP gecertificeerd financieel planner Register adviseur in Assurantiën, Register Pensioenadviseur, DSI Beleggings Adviseur, Erkend Hypotheek Adviseur

  0 reacties
 • Het leven van Aad Ouborg als entertainer

  Zaterdag 17 december 2011

  Ondernemen is entertainen. Aad Ouborg, Nederlands bekendste ondernemer, zegt het al zijn hele leven. Niet zo gek dat zijn nieuwe boek ‘Ondernemen is entertainen’ heet Het succesverhaal van Bredanaar Aad Ouborg. De KRO wees hem eens af toen hij solliciteerde als opvolger van Willem Ruis, die naar de VARA verhuisde. De omroep koos voor Frank Kramer. En die hoor je tegenwoordig alleen nog als commentator bij Eurosport.

  door Ron Gregoor

  0 reacties
 • Na decharge rustig slapen?

  Zaterdag 17 december 2011

  Mr A. Oomen (Albert) Advocaat Haans Advocaten Roosendaal

  0 reacties
 • Omzetrecord kleinbedrijf bouw

  Zaterdag 17 december 2011

  Kleine bouwbedrijven draaiden nog nooit zoveel omzet als in het derde kwartaal van 2011. Dit komt doordat zij profiteerden van de tijdelijke verlaging van de BTW en vaak actief zijn in de nauwelijks conjunctuurgevoelige onderhoudssector.

  door Ron Gregoor

  0 reacties
 • Zo goed als nieuw online

  Zaterdag 17 december 2011

  Door de komst van internet is een fysieke winkel niet meer noodzakelijk. Van deze verandering was Michael Rommens (35 jaar) zich heel goed bewust, toen hij er over nadacht om zijn eigen winkel in tweedehands artikelen voor Noord-Amerikaanse sporten te beginnen. Een fysieke winkel zou niet rendabel zijn, omdat hij zich op een nichesegment richt en zijn klantenkring bevindt zich over heel Nederland verspreid. Daarom begon de Roosendaler met een internetwinkel: Nearly New Sports.

  door Patricia Akkermans

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn lijfblad

  Zaterdag 17 december 2011

  De belangrijkste vriend van de ondernemer hebben we voor het laatst gehouden. Een echte ondernemer kan natuurlijk niet zonder zijn lijfblad. Want waar vindt hij anders het nieuws dat hem zo interesseert, waar kan hij zo goed adverteren, welk blad heeft zo’n groot bereik onder zijn doelgroep. Natuurlijk de Ondernemer, marktleider in Zeeland en Brabant.

  0 reacties
 • Werken met HB-Architecten geeft meerwaarde

  Zaterdag 17 december 2011

  In 2011 hebben we enkele bijzondere projecten opgeleverd in Zeeland en West-Brabant zegt ir. Adriaan de Bakker van HB-Architecten uit Kapelle.

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn architect

  Zaterdag 17 december 2011

  Het gaat even helemaal niet goed in de bouw. Bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten hebben het moeilijk. Iedereen moet bezuinigen en wat doe je dan als eerste: even wachten met je nieuwe investering.

  0 reacties
 • Ontdek de wereld met Pelikaan Reizen!

  Zaterdag 17 december 2011

  Pelikaan Reizen kent geen grenzen wat betreft de vele mogelijkheden op het gebied van reizen. Bij ons kunt u terecht voor al uw vakanties en ultieme vrijetijdsbesteding, kort of lang, individueel of in groepsverband. Voor u als ondernemer heeft Pelikaan Reizen veel te bieden. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de groepsreizen via Pelikaan Groepsreizen & Incentives, die u kunt maken met uw klanten, relaties of personeel. U laat een reis op maat maken naar uiteenlopende bestemmingen binnen en buiten Europa; het werk wordt u uit handen genomen! Wat wilt u als drukbezet ondernemer nog meer?

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn vakantie

  Zaterdag 17 december 2011

  Waar doe je het toch allemaal voor, waar werk je als ondernemer voor? Bijvoorbeeld om zoveel geld te verdienen dat je regelmatig op vakantie kan gaan. Uitrusten en even alle sores vergeten. Waar gewerkt wordt, moet ook gerust worden.,

  0 reacties
 • Deutsche Bank: voegt waarde toe aan uw euro

  Zaterdag 17 december 2011

  Deutsche Bank is sinds april vorig jaar actief in het MKB en de agrarische sector in West-Brabant en Zeeland. Het klantenbestand groeit flink. De sleutel van het succes ligt volgens Regiodirecteur Rogier Verburgh in de kwalitatief goede mensen van Deutsche Bank die passende oplossingen bieden.“Wij zijn ondernemende bankiers. Het gaat ons er niet om dat we de grootste willen zijn.We willen de beste bank zijn.We voegen waarde toe aan een euro.”

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn bank

  Zaterdag 17 december 2011

  Een goede bank, die met u meedenkt, is het halve werk. Want waar waren we als ondernemer als we al ons geld in een kluis in de kelder moesten bewaren, er niemand een idee aandroeg wat je met al je winst kan doen, met het uiteindelijk doel daar nog meer winst uit te halen.

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn accountant

  Zaterdag 17 december 2011

  Wat zou een ondernemer zijn zonder zijn accountant of, zoals ze dat vroeger noemden, zijn rekenmeester. Een ondernemer moet verkopen, de accountant moet zijn kas bijhouden en zorgen dat dat volgens de regels gebeurt.

  0 reacties
 • FrisBEE ontwerpt apps voor iPhone en iPad

  Zaterdag 17 december 2011

  De smartphone is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is voor veel gebruikers bijna een levensbehoefte. In de strijd om de consument winnen iPhone en iPad aan populariteit. FrisBEE BV, internetspecialist uit Vlissingen, is een officieel goedgekeurde Apple developer voor dit nieuwe medium. Alle door FrisBEE ontwikkelde APPS kunnen in de App Store van ruim 30 landen worden geplaatst.

  0 reacties
 • De ondernemer en zijn app

  Zaterdag 17 december 2011

  Een ondernemer moet met zijn tijd meegaan. Als hij bij zijn klanten zit, is het gemakkelijk om zijn iPhone bij de hand te hebben, niet alleen omdat hij telefonisch bereikbaar wil zijn, maar vooral ook omdat hij tijdens het gesprek even zijn mail kan checken en dingen kan opzoeken. En als je dan een aantal apps hebt, vergemakkelijkt dat de zaak enorm.

  0 reacties
 • Kroon op werk in mannenwereld

  Zaterdag 17 december 2011

  Het is een komen en gaan op het kantoor van Mariëtte Langes (49), nog geen week nadat zij als directeur van Rosmalen Gerechtsdeurwaarders de Aithra Award in ontvangst nam; de erkenning voor Brabants meest aansprekende ondernemende vrouw. Fleurige boeketten met kaartjes vol felicitaties. Ook oprichter Wil Rosmalen (69) stapt binnen met zijn vrouw Corry, onder zijn arm een cadeau: een levendig kunstwerk voor aan de muur. Mariëtte is een kleurrijk persoon.

  door Dorien van Dijk

  0 reacties
 • 2012 wordt moeilijk jaar

  Zaterdag 17 december 2011

  Eurocrisis, overheidsbezuinigingen, laag consumentenvertrouwen, oplopende werkloosheid, grote (internationale) concurrentie, stijgende grondprijzen; ondernemen is eind 2011 op zijn minst gezegd uitdagend te noemen. West-Brabantse ondernemers verwachten ook in 2012 een moeilijk jaar tegemoet te gaan, blijkt uit de conjunctuurenquête (COEN) van de Kamer van Koophandel.

  0 reacties
 • De noodzaak van zakelijk handelen

  Zaterdag 17 december 2011

  Mr. Frank van den Broek FB is fiscalist en als partner verbonden aan DRV Accountants en Belastingadviseurs, vestiging DRV Roosendaal, e-mail: f.v.d.broek@drv.nl.

  0 reacties
 • Een nieuw jaar, een nieuw gezicht

  Zaterdag 17 december 2011

  Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe ‘de Ondernemer’. Voor u ligt de laatste ‘de Ondernemer’ oude stijl. Het januarinummer heeft een totaal nieuw gezicht. Moderner, zakelijker en met de nieuwe huiskleuren blauw en grijs. De nieuwe Ondernemer speelt ook in op de nieuwe media, want op het moment dat het januarinummer bij u in de bus valt, gaat ook de nieuwe website van de Ondernemer van start. Hoe die heet en hoe u die kunt vinden? We houden u op de hoogte.

  0 reacties
 • De Stoel

  Zaterdag 17 december 2011

  Naam: Gerben van der Harst (42) Functie: Directievoorzitter Rabobank Amerstreek. Bedrijf: De bank heeft kantoren in drie gemeenten: Oosterhout, Drimmelen en Geertruidenberg. Bijzonderheden: Van der Harst is in augustus begonnen als directievoorzitter. Hiervoor was hij directeur Bedrijven van de Rabobank Breda.

  0 reacties
BN De Stem deOndernemer 15 maart 2014

Lees hier alles uit deOndernemer BN/De Stem van 15 maart 2014.

Redactie/Colofon
Bladmanager; Ad Hesemans  
Redactiemanager; Ron Gregoor  
Redactiemanager Ron Gregoor; deOndernemer at BN DeStem | PZC, Wegener Media  

Mr. Frank van den Broek, Fiscalist en Partner DRV Accountants & Adviseurs

 
 

John Bouw, Belastingadviseur en Directeur DRV Breda

 

Peter de Koning, AA-accountant en partner DRV Bergen op Zoom

 

Marc van Can, AA Partner accountant DRV Roosendaal 

 

 Helène van Oorschot - Van de Watering directeur DRV Bergen op Zoom

 

 Johan Clarijs, AA Accountant en partner DRV Breda

 

 Jan van Zon, Accountant en partner DRV Breda

 

 Henri van Koeveringe, HRM Adviseur bij DRV

 

 Lorenz van der Vliet, Accountant en partner DRV Accountants

 

 Sjef Leijs, Subsidieadviseur bij DRV Accountants & Partners

 

 Hans Oomes, HRM Adviseur bij DRV Accuntants & Partners

 
Houd mij op de hoogte
Volg ons op