BNDeStem

'Amsterdamse beurs opent vlak'

Laatst bijgewerkt op: 20 - 01 - 2012 | 08:05
AMSTERDAM (ANP) - De Amterdamse beurs zal vrijdag vlak openen. Ook de andere Europese beurzen beginnen nagenoeg onveranderd na de sterke opmars van de afgelopen dagen. De focus blijft gericht op de uitkomsten van de onderhandelingen tussen Griekenland en de banken over de afschrijvingen van de Griekse overheidsleningen.

,,De AEX opent vlak tot 1 punt lager. Donderdag brak de AEX door het opwaartse weerstandsniveau van 318 punten, maar Wall Street liet na het slot van de Europese beurzen weinig beweging zien. Wellicht dat Europa wat steun krijgt van de positieve stemming in Azië. Het is echter vooral wachten op de uitkomsten van de Griekse onderhandelingen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Advies- en ingenieursbedrijf Grontmij liet vrijdag voorbeurs weten bestuurslid en operationeel directeur (coo) Jean-Luc Schnoebelen te hebben geschorst. Grontmij schorst Schnoebelen vanwege zijn ,,functioneren en gedrag'' als lid van de raad van bestuur en een gebrek aan medewerking bij de herziening van de financiële structuur van het bedrijf.

Internetconcern Google maakte donderdag na het slot van Wall Street tegenvallende kwartaalresultaten bekend. Het aandeel zakte in de nabeurshandel met 10 procent. De resultaten van softwarebedrijf Microsoft en chipmaker Intel waren wel beter dan verwacht.

In het Verre Oosten gingen de belangrijke beurzen vrijdag omhoog. De stemming werd gesteund door goede kwartaalcijfers van Amerikaanse bedrijven en de afnemende bezorgdheid over de Europese schuldencrisis. De Nikkei in Tokio won 1,5 procent en eindigde op het hoogste niveau in 11 weken tijd.

De beurzen in New York sloten donderdag na een handelsdag zonder grote koersbewegingen met winst. Financiële fondsen kregen steun van goede bedrijfsresultaten van Amerikaanse banken. Beleggers waren vooral in afwachting van de cijfers van de technologieconcerns Google, IBM, Microsoft en Intel nabeurs.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 12.623,98 punten. De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1314,50 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,7 procent tot 2788,33 punten.

De Europese beurzen eindigden eerder op de dag ook met winst. Succesvolle obligatieveilingen door Spanje en Frankrijk zorgden voor een positieve stemming. De AEX-index in Amsterdam sloot 1,6 procent hoger op 320,48 punten. De MidKap-index klom 1,9 procent tot 505,50 punten. De beurs in Parijs won 2 procent, Frankfurt steeg 1 procent en Londen won 0,7 procent.

De euro was vrijdag voor opening van de aandelenbeurzen 1,2978 dollar waard, tegen 1,2915 dollar aan het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 100,72 dollar per vat en Brentolie werd 0,4 procent duurder op 112,04 dollar.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

BN De Stem deOndernemer 15 maart 2014

Lees hier alles uit deOndernemer BN/De Stem van 15 maart 2014.

Redactie/Colofon
Bladmanager; Ad Hesemans  
Redactiemanager; Ron Gregoor  
Redactiemanager Ron Gregoor; deOndernemer at BN DeStem | PZC, Wegener Media  

Mr. Frank van den Broek, Fiscalist en Partner DRV Accountants & Adviseurs

 
 

John Bouw, Belastingadviseur en Directeur DRV Breda

 

Peter de Koning, AA-accountant en partner DRV Bergen op Zoom

 

Marc van Can, AA Partner accountant DRV Roosendaal 

 

 Helène van Oorschot - Van de Watering directeur DRV Bergen op Zoom

 

 Johan Clarijs, AA Accountant en partner DRV Breda

 

 Jan van Zon, Accountant en partner DRV Breda

 

 Henri van Koeveringe, HRM Adviseur bij DRV

 

 Lorenz van der Vliet, Accountant en partner DRV Accountants

 

 Sjef Leijs, Subsidieadviseur bij DRV Accountants & Partners

 

 Hans Oomes, HRM Adviseur bij DRV Accuntants & Partners

 
Houd mij op de hoogte
Volg ons op