BNDeStem

Loonsverhoging en winstuitkering voor medewerkers PostNL

Laatst bijgewerkt op: 06 - 12 - 2012 | 09:53

BREDA - Abvakabo FNV en de overige vakbonden in de postsector hebben na langdurige onderhandelingen met PostNL een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao. Er zijn afspraken gemaakt over een structurele loonsverhoging van 1,7 procent en een winstuitkering van 2 procent over 2011. Verder is het huidige sociaal plan verlengd tot 1 januari 2014. Leden van Abvakabo FNV kunnen zich de komende periode uitspreken over het principeakkoord. Onder de cao PostNL vallen 22.000 medewerkers.

De nieuwe cao PostNL loopt van 1 januari 2012 tot 1 april 2013. Op 1 december 2012 krijgen medewerkers met terugwerkende kracht een structurele loonsverhoging van 1,1 procent. Per 1 januari 2013 volgt een verhoging van 0,6 procent. Bij een definitief akkoord over een toekomstbestendige pensioenregeling geldt een salarisverhoging van 0,4 procent met terugwerkende kracht per 1 januari 2013.

 

Abvakabo FNV-bestuurder Susan Eijgermans: “Gelet op de veranderingen in de postmarkt en de situatie bij PostNL is dit akkoord het hoogst haalbare. Bovendien ligt het in lijn met de eisen van onze leden. Door de loonsverhogingen gaan alle medewerkers er onderaan de streep op vooruit. Dat was al bij de start van de onderhandelingen onze harde eis en daaraan is PostNL tegemoetgekomen.”

 

Bodemprocedure

De bodemprocedure die de postbonden wilden aanspannen tegen PostNL over het voorwaardelijk pensioen, is van de baan. Het postbedrijf respecteert alsnog de afspraken uit het pensioenreglement 2006. Daarin is vastgelegd dat de hoogte van de uitkering wordt berekend op basis van het salaris dat medewerkers op 31 december 2005 ontvingen. Medewerkers die parttime (zijn) gaan werken, mogen dus niet worden gekort op hun voorwaardelijk pensioen. Het voorwaardelijk pensioen is in plaats gekomen van de VUT-regeling.

 

“Het kort geding en de mogelijke bodemprocedure hebben ervoor gezorgd dat PostNL is teruggekomen op het korten. Medewerkers hebben recht op een volledige uitkering van het voorwaardelijk pensioen, ook als zij minder gaan werken. Het bedrijf kan niet anders dan deze cao-afspraak te respecteren”, aldus Eijgermans.

 

Toekomstbestendige pensioenregeling

De vakbonden en PostNL doen een voorstel aan het ondernemingspensioenfonds voor een toekomstbestendige regeling. Het pensioenfonds beoordeelt de komende maanden de uitvoering en haalbaarheid hiervan. Daarna leggen de bonden de regeling ter goedkeuring voor aan hun leden.

Voor nieuwe medewerkers geldt per 1 januari een eigen premiebijdrage van 6 procent. Huidige medewerkers dragen 2 procent bij aan de pensioenpremie.

 

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en sluit jaarlijks zo’n 500 cao’s en sociale plannen af voor ongeveer 2 miljoen werknemers. De bond behartigt de belangen van werknemers in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie en volg de vakbond op www.twitter.com/abvakabofnv.

 

Bron: deOndernemer


Categorieën: Algemeen nieuws

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

BN De Stem deOndernemer 15 maart 2014

Lees hier alles uit deOndernemer BN/De Stem van 15 maart 2014.

Redactie/Colofon
Bladmanager; Ad Hesemans  
Redactiemanager; Ron Gregoor  
Redactiemanager Ron Gregoor; deOndernemer at BN DeStem | PZC, Wegener Media  

Mr. Frank van den Broek, Fiscalist en Partner DRV Accountants & Adviseurs

 
 

John Bouw, Belastingadviseur en Directeur DRV Breda

 

Peter de Koning, AA-accountant en partner DRV Bergen op Zoom

 

Marc van Can, AA Partner accountant DRV Roosendaal 

 

 Helène van Oorschot - Van de Watering directeur DRV Bergen op Zoom

 

 Johan Clarijs, AA Accountant en partner DRV Breda

 

 Jan van Zon, Accountant en partner DRV Breda

 

 Henri van Koeveringe, HRM Adviseur bij DRV

 

 Lorenz van der Vliet, Accountant en partner DRV Accountants

 

 Sjef Leijs, Subsidieadviseur bij DRV Accountants & Partners

 

 Hans Oomes, HRM Adviseur bij DRV Accuntants & Partners

 
Houd mij op de hoogte
Volg ons op