We overdrijven met zekerheid niet wanneer we zeggen dat het grondig beheren van de voorraad van je winkel van cruciaal belang is. In eerste instantie is het op deze manier namelijk mogelijk om te voorkomen dat je zonder bepaalde populaire producten of artikelen komt te zitten. Dit kan niet alleen teleurstellingen bij de klanten voorkomen, bovendien spreekt het voor zich dat je op deze manier ook gaat voorkomen dat je omzet en winst wordt aangetast. Het voeren van een optimaal voorraadbeheer lijkt in eerste instantie vrij eenvoudig te zijn, maar dat is het eigenlijk niet. Het gebruik van voorraadbeheer software kan één en ander wel een stuk eenvoudiger maken.

Wat doet voorraadbeheer software?

Om te beginnen loont het de moeite om even te kijken naar wat voorraadbeheer software nu precies voor jou kan betekenen. Zoals de naam al aangeeft is het de taak van deze software om bij te houden hoeveel stuks van elk artikel er nog in voorraad zijn. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld dat je geconfronteerd wordt met artikelen die onverhoopt niet meer in voorraad zijn. Met behulp van dergelijke software kan je rekenen op een vrij geavanceerde hulp, namelijk: 

  • Er kunnen actuele voorraadlijsten worden geprint die je kan gebruiken voor je bestellingen;
  • Je beschikt altijd over een actuele inventaris bij bijvoorbeeld een controle;

Voor het merendeel van de voorraad programma’s op de markt geldt bovendien dat ze zich eveneens kenmerken door de aanwezigheid van een mogelijke koppeling met bijvoorbeeld een boekhoudprogramma. Moest je vroeger nog heel wat data manueel gaan overzetten tussen de verschillende systemen met alle potentiële fouten van dien? Dan is dat vandaag niet langer nodig. 

Houdt ze ook rekening met je online transacties? 

Bij het aankopen van bepaalde voorraadbeheer software is het tegenwoordig ook van groot belang om rekening te houden met de mogelijke online verkopen die je met jouw zaak weet te realiseren. Telkens wanneer er een kasregistratie in je fysieke winkel plaatsvindt spreekt het voor zich dat deze ook door de voorraadbeheer software dient te worden verwerkt. Dat geldt ook voor de transacties die online gebeuren. In het meest optimale geval zorg je er dus met andere woorden voor dat je voorraadbeheer ook altijd in verbinding staat met het online e-commercesysteem die je gebruikt.

Hoe kies je voor de beste voorraadbeheer software?

De ene voorraadbeheer software is als vanzelfsprekend de andere niet. Dit zorgt ervoor dat het in de praktijk altijd een aanrader kan zijn om even goed de diverse mogelijkheden op de markt onder de loep te gaan nemen. De beste voorraadbeheer software voor jouw situatie is degene die het beste weet tegemoet te komen aan de verwachtingen waar jij over beschikt. Dit betekent meteen dat ze voor iedereen anders kan zijn. Het spreekt voor zich dat je er bovendien ook rekening mee moet houden dat de software ook op financieel vlak bij je plannen past. De kans is zeer groot dat je als winkel een bepaald budget hebt opgesteld voor jouw voorraadbeheer programma. Controleer dan ook altijd grondig of het programma van je keuze hier binnen valt of niet. 

 

Door admin